• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Belgian Power vzw

Wat?

Belgian Power-team op de Australische Crocodile TrophyDeze organisatie heeft haar wortels in de Australische Outback waar ze niet alleen crazy werd bevonden, maar waar de Aussies ook ondersteboven waren van de power die er school in dit Belgisch zootje ongeregeld. Drie volhardende verpleegkundigen verbonden aan UZ Leuven, namen deel aan de Crocodile Trophy, de hardste en langste en meest avontuurlijke mountainbikerace ter wereld. Belgian Power werd geboren.

Sportief extreem, grensverleggend avontuurlijk, inspirerend, organisatorisch ondernemend en sociaal geëngageerd wil Belgian Power gezonde recreatieve sportbeoefening, wielersport in het bijzonder, op een kwalitatieve en professionele manier bevorderen, stimuleren en coördineren. Hierbij wordt een maximale integratie van sporters met een fysieke beperking tot aller welzijn nagestreefd. Tegen alle verpleegkundige deontologie in, wil Belgian Power man, vrouw, jong, oud, dik, dun, met of zonder beperking aan een virus helpen... het sportvirus!

Belgian Power helpt ieder een eind op de sportieve weg: 'Aut inveniam viam aut faciam'. Met het beweegproject join2bike en de fiets-o-theek Niko geeft Belgian Power een unieke invulling aan die helpende hand!

Fietsen is hip, fietsen is gezond

Dagelijks komen we ze tegen... mensen op de fiets, alleen of in groep, professioneel uitgedost of in vrijetijdskledij, degelijk getrainde wielertoeristen of groepjes e-bikers die het fijn vinden om samen op pad te gaan. Maar hoe begin ík daar nu aan? Is mijn conditie goed genoeg om me in een geoefende groep te mengen? Wat doe ik na een periode van inactiviteit? Ik heb het aan mijn hart... mag en kan ik nog wel fietsen? De Mont Ventoux beklimmen zal wel altijd een droom blijven, niet? Ik zit in een rolstoel... waarom zou ik aan fietsen moeten denken?

Op al deze vragen probeert Belgian Power een antwoord te bieden. Met het beweegproject join2bike en de fiets-o-theek Niko wil Belgian Power mensen aan het fietsen brengen, ongeacht leeftijd, fysieke conditie of beperking. Geïnspireerd en met enthousiasme mensen helpen om dromen te realiseren... vastberaden samen bergen verzetten!

De scalp van de Mont Ventoux en de Col du Galibier hangen al aan de riem! 'Belgian Power'!

Wie?

Anno 2013 groeit Belgian Power sneller dan ooit.

Wij stellen de mensen achter de vzw graag aan u voor: Luc Gielen (voorzitter), Kristof Vanspauwen (logistiek) en Jan Saelen (public relations) als stichtende leden binnen het bestuur; verder Jan Bosque (secretaris), Jorgen Uyttebroeck (penningmeester), Ronny Devliegere (boekhouding), Luk Derden (persverantwoordelijke), Bernard Hertz (materiaaldeskundige), Matthias Gielen (webmaster), Hilde Ravier (secretariaat), Ilse Geens (logistiek), Patrick Beutels (logistiek), Chris Maes (logistiek), Greet Liefsoens (BenefietS), Georg Wallner (beleidsadvies), Erik Huysegems (logistiek).