• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

join2bike

 

WAT?

Een beweegproject bedoeld om mensen te helpen op een gezonde en wetenschappelijk verantwoorde manier aan het fietsen te krijgen. Vanaf eind september gaan we elke zondagvoormiddag samen op pad. Traag maar gestaag drijven we week na week de kilometers op. Geleidelijk bouwen we wat meer pit in en zoeken we in de lente onze Ardense heuvels op om samen, volledig vrijblijvend, door te stomen naar onze jaarlijkse apotheose: de beklimming van een mythische Alpencol!

Een beweegproject gestoeld op 3 pijlers:

JOIN TO BIKE:

We nodigen eenieder uit om samen met ons te fietsen. We trainen elke zondagvoormiddag samen en geven nuttige tips om tijdens de week individueel verder te trainen.

JOIN TOO ...:

We verwelkomen zeker ook mensen met een fysieke beperking in een streven naar een maximale integratie tot eenieders voldoening.

JOIN TWO BIKE:

We nemen mensen met een ernstige fysieke beperking op sleeptouw. Met onze campage 'Locked In: NOT locked out!' verleggen we onze grenzen en scheren we samen op onze aangepaste tandems onverhoopt hoge toppen.

Een beweegproject met visie ...'Locked In: NOT locked out!':

Dit verhaal begint bij Etienne die, na een herseninfarct, lijdt aan het zogenaamd locked-in syndroom (LIS). Bijna volledig verlamd en enorm gehinderd in zijn verbale communicatie probeert hij zich te handhaven in onze suppersnelle, multi-taskende maatschappij. Velen veronderstellen dat de levenskwaliteit van menszn met LIS niet veel meer voorstelt ... maar niets is minder waar!

We beseffendat deze mensen torenhoog respect verdienen omdat we bevoorrecht getuige mochten zijn van hun wilskracht en doorzettingsvermogen bij de revalidatie. Overtuigd dat Etienne nog wel een kwaliteitsvol leven kan leiden mits de nodige hulp van zijn omgeving willen wij samen onvermoed hoge toppen scheren.

Met onze campagne, Locked in: NOT locked out!, willen wij bovenstaande boodschap uitdragen. Kunnen we dit mooier in de kijker sporten dan door samen op een aangepaste tandem legendarische Alpencols te bedwingen?