• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Nieuws

Join2bike overwint de Galibier

Op vrijdag 29 juni 2012 was de Col du Galibier van Join2bike. We hebben met zijn allen en ieder op zijn specifieke en lovenswaardige manier de top gehaald van deze reus in de Franse Alpen.

Om 10 uur vertrokken we vanuit onze uitvalsbasis La Pulka in Valoire en om iets na 4 uur in de namiddag bolde de laatste sporter met een beperking over de top. Onder luid applaus van de andere Join2bikers schoof Bernard Thiry zijn historische gele driewieler ofte bommafiets over de streep. Het was het hoogtepunt van een succesvolle dag.


Eerder al hadden één na één alle Join2bikers de Col du Galibier op hun palmares geschreven. Met de tandem (Marcel en Lieve), met de driewieler (Niko), met de ketwiesel treintjes (Livia en Dankwart, Luc Van Hove) met de mountainbike, met de racefiets... zonder onderscheid werden er met grote inspanningen grootse dingen geboren...


Samen naar de top: die samenhorigheid kreeg vrijdag een schitterende invulling op de flanken van de Galibier. Ook een dikke merci voor alle Join2bikers die voor de begeleiding, ondersteuning en zovele aanmoedigingen zorgen tijdens onze sportieve raid op de Col du Galibier.

galibier 2012 from Peter Hoeyberghs on Vimeo.

"Ik heb me die vijf dagen geen gehandicapte gevoeld"
"Ik had het gevoel dat ik een week met vakantie was"
"Ik heb geweend boven op de Galibier, nog nooit meegemaakt"
"Dit was de mooiste vakantie die we ooit hadden kunnen dromen"
"Merci! Bedankt!"


Net zoals dat unieke moment maandag op de parking van het UZ Pellenberg omstreeks middernacht.. toen Lieve met haar wondermooie sopraanstem de stilte van de nacht vulde, ter afscheid van een onvergetelijke vijfdaagse.


Join2bike... ik ben zo dankbaar dat ik er bij was...