• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

In de media

Simon en Luc overwinnen 'Den Halven van Damme'

Logo Het Laatste Nieuws RegioKHK. Het Laatste Nieuws, — Eind vorige maand hebben begeleider Luc Gielen en de jonge Simon Pittomvils de 'Clash der titanen' ofwel 'Den Halven van Damme' (8 km lopen, 90 km fietsen en 21 km lopen) op hun conto geschreven.

Lees hier het volledige artikel.

Vijftig jaar goed doen voor anderen

Logo De StreekkrantES. De Streekkrant, — Op zondag 9 oktober werd het 50-jarige bestaan van Rotary Club Zaventem feestelijk gevierd met een academische zitting.

Lees hier het volledige artikel.

Simon en Luc nemen deel aan 'Den Halven van Damme'

Logo RondomAnn Peeters. Rondom Leuven, — Simon Pittomvils, sporter met een dwarslaesie, en teammaat Luc Gielen namen deel aan een duatlon in de buurt van Damme. Beide leden van join2bike besloten om hun grenzen te verleggen.

Lees hier het volledige artikel.

Afzien op de IronMan in Maastricht voor het goede doel join2bike

Logo Actuali.beStefaan Tanghe. Actuali.be, — 31 juli 2016 ‘s avonds aan de eindmeet galmen eindelijk de verlossende woorden van de speaker uit de boxen op de IronMan Maastricht: “Stefaan, you are an IronMan!”

Lees hier het volledige artikel.

Join2bike geeft goede moed voor revalidatie

Logo I Love LeuvenMarjon Daemen. I Love Leuven, — Met het beweegproject Join2Bike toont het UZ Pellenberg dat zwaar gehandicapten absoluut niet aan levenskwaliteit moeten inboeten en zichzelf nog steeds kunnen pushen in een sport.

Lees hier het volledige artikel.

Verlamd aan één kant, maar dankzij join2bike toch met fiets Stelvio (2.758 m) op

“Dit geeft pas moed voor revalidatie”

Logo Het Laatste Nieuws RegioKenny Hennens. Het Laatste Nieuws, — Het UZ Pellenberg toont met het beweegproject join2bike dat zwaar gehandicapte mensen zeker niet aan levenskwaliteit moeten inboeten. Levende bewijzen zijn Lieve Primo (57) uit Kessel-Lo en Vic Geens (62) uit Heverlee die begin deze maand ondanks een totale verlamming aan één kant van hun lichaam samen met lotgenoten via de Umbrailpas in Zwitserland de mythische top van de berg Stelvio (2.758 meter) bereikten.

Lees hier het volledige artikel.

Join2bike plant Belgische driekleur op de Stelvio

Logo Het Nieuwsbladapl. Het Nieuwsblad, — Van 6 tot 12 juli 2016 trokken de sportievelingen van join2bike opnieuw naar Kaunertal in Tirol voor de Gletscher Challenges. Enkele dagen nadat ze de Kaunertaler Gletscherstraße beklommen, trok het team met 2 gekoppelde trikes de Umbrailpas over en overwon het de Stelvio.

Lees hier het volledige artikel.

Join2bike-express op Stelvio

Logo De StreekkrantKHH. De Streekkrant, — Join2bike staat voor een nooit geziene uitdaging: het beweegproject vanuit het UZ Campus Pellenberg gaat tussen 6 en 12 juli de legendarische Stelviopas beklimmen. Dit met een unieke trein van maar liefst twaalf aaneengekoppelde trikes. Een onvervalst huzarenstuk, tenminste als de hele risicovolle onderneming slaagt.

Lees hier het volledige artikel.

Join2bike-express op legendarische Stelvio

Logo Leuven ActueelLuk Derden. Leuven Actueel, — Join2bike staat voor een nooit geziene uitdaging. Het beweegproject van UZ Campus Pellenberg gaat tussen 6 en 12 juli de legendarische Stelvio-pas beklimmen. Dit met een unieke trein van maar liefst twaalf aaneengekoppelde trikes. Een onvervalst huzarenstuk, tenminste als de risicovolle onderneming slaagt.

Lees hier het volledige artikel.

Freddy Lannoo herstelt thuis na een hersenbloeding

“Thuis voelt alles vertrouwd en veilig”

Logo Gezond thuisGoedele Bogaerts. Gezond thuis nr.85, — Stilzitten is aan Freddy Lannoo nooit besteed geweest. Hij werkte als bakker en was een fervent voetballer, zwemmer en skiër. Een hersenbloeding veranderde zijn actieve leven drastisch.

Lees hier het volledige artikel.
Download het artikel (pdf).

Join2bike deed mee aan de 20km van Brussel

Logo InstagramOttobock Benelux. Instagram, — Join2bike deed mee aan de 20km van Brussel | sponsored by #ottobock

Bekijk hier het bericht.

Mooi initiatief!

Logo LibelleLibelle nr. 53/3653, — Luc Gielen richtte de wielerploeg join2bike op, waarin mannen en vrouwen met en zonder beperking samen toeleven naar een sportieve uitdaging.

Lees hier het volledige artikel.

Uniek beweegproject join2bike 'Droom, durf, doe en deel'

Logo Actual CareLuk Derden. Actual Care, — Luc Gielen ontdekte tijdens zijn nachtwerk in het ziekenhuis een serieuze leemte en besloot die op te vullen. "Tijdens hun revalidatie worden mensen met een fysieke beperking gestimuleerd om te bewegen. Fietsen is daarbij een belangrijk onderdeel. Als de revalidatie ten einde loopt en deze mensen worden klaargestoomd om terug te keren naar hun thuissituatie, worden ze vaak geconfronteerd met een enorme financiële last. Hun woning, hun wagen en hun leefomgeving moeten worden aangepast. Het kopen van een sportieve aangepaste fiets is dan meestal niet aan de orde wegens te duur. Op regelmatige basis fietsen lukt niet meer, en uitstel wordt vaak afstel."

Lees hier het volledige artikel.

Nike fietst ten voordele van join2bike

Logo Het Belang van LimburgFrih Fransen. Het Belang van Limburg , — 25 Medewerkers van het Nike ELC in Ham, Laakdal en Herentals fietsten 12.500 euro bij elkaar ten voordele van join2bike, een beweegproject dat mensen met een beperking wil aanzetten tot fietsen.

Lees hier het volledige artikel.

Vera zat gevangen in haar eigen lichaam door herseninfarct

"Ik werd wakker en kon alleen nog met mijn ogen knipperen"

Logo Dag AllemaalHilde Engelen. Dag Allemaal nr. 40, — Het ene moment was Vera Lambrechts (52) uit Zonhoven een gezonde vrouw, het volgende lag ze in coma. Toen ze ontwaakte, was ze locked-in, gevangen in haar eigen lichaam. Door véél revalidatie én een medisch wonder is Vera uit die gevangenis ontsnapt.

Lees hier het volledige artikel.