Fiets-o-theek Niko

Sport na revalidatie

Tijdens hun revalidatie worden mensen met een fysieke beperking gestimuleerd om te sporten. Fietsen is daarbij een belangrijk onderdeel. Het kan aan lage intensiteit, het maakt spieren en gewrichten soepel, het verbetert kracht en uithouding en het zorgt voor een zekere basismobiliteit.

Als de revalidatie ten einde loopt en deze mensen worden klaargestoomd om terug te keren naar huis, worden zij geconfronteerd met een enorme financiële last voor aanpassingen aan hun woning, hun wagen en zo meer. De aanschaf van een sportieve, aangepaste fiets is dan meestal niet aan de orde wegens te duur. Het trainen op regelmatige basis valt stil. De opgebouwde conditie gaat verloren.

Fiets-o-theek

Om in deze leemte te voorzien, bouwen wij een fiets-o-theek uit om mensen met een fysieke beperking de kans te bieden een aangepaste fiets te ontlenen aan een billijke prijs (lees: onderhoudskost), zodat zij hun opgebouwde conditie kunnen onderhouden en verbeteren.

Je bent geïnteresseerd om een fiets ontlenen uit de fiets-o-theek? Neem contact met ons op via Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. of telefonisch op het nummer van Luc Gielen: 0486 71 28 52.

Het logo van UZ LeuvenFiets-o-theek Niko werkt ook samen met het fietsadviescentrum voor personen met een fysieke beperking van revalidatiecentrum Pellenberg (UZ Leuven), waar men je helpt om te weten welk type fiets voor jou het meest geschikt is. Informatie is te vinden op de website van het adviescentrum. Je kan ook het nummer 016 33 87 00 bellen of mailen naar Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien..

Steun ons

Het uitbouwen van onze fiets-o-theek kost handenvol geld. De prijs van een ligfiets, handbike of andere aangepaste fiets schommelt al gauw tussen de vier- en de tienduizend euro. Daarom zoeken we mensen en organisaties die ons financieel willen steunen.

Wij werden door de minister van Financiën erkend als een instelling die de mindervaliden bijstaat. Dat betekent dat giften van minstens 40 euro fiscaal aftrekbaar zijn.

Een verzameling trikes

Een verzameling trikes

Wil jij helpen met de uitbouw van fiets-o-theek Niko voor mensen met een fysieke beperking? Neem contact met ons op via Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. of telefonisch op het nummer van Luc Gielen: 0486 71 28 52.

Wil je graag een bedrag storten? Dat kan op:

rekeningnummer BE 90 0688 9386 5232
begunstigde Belgian Power vzw
adres Koetsweg 34, 3010 Kessel-Lo

Naar boven