In de prijzen

Join2bike wint de REVAnueva Award

De REVAnueva Award 2017Tijdens de informatiebeurs voor mensen met een beperking REVA in april 2017 kreeg join2bike onder het motto "Train to inclusion" uit handen van mevrouw Ingrid Lieten de REVAnueva Award. De REVAnueva Award is een wedstrijd voor het meest innovatieve product of dienst voor ouderen en personen met een beperking.

Poster 'Train to inclusion'Uit onze poster:

'Train to inclusion' beoogt via het sporten, in dit geval fietsen, een geoptimaliseerde inclusie. Door op verantwoorde manier een trein (a train…) van trikes/handbikes met mensen met en zonder beperking op de rails te zetten, kan het inclusief sporten niet mooier gevisualiseerd worden. Het nauwgezet samen trainen introduceert op spontane wijze geoptimaliseerde inclusie… train to inclusion!

Luc Gielen ontvangt de REVAnueva Award uit handen van Ingrid Lietenen ook:

Het samen sporten biedt alle deelnemers ontegensprekelijk een grotere innerlijke rijkdom. Wederzijds respect is een natuurlijk logisch gevolg. Onomstotelijk zijn we samen tot grootse dingen in staat.

Ingrid Lieten als machinist in een join2bike-trein
De REVAnueva Award 2017
De REVAnueva Award 2017
Poster 'Train to inclusion'
Poster 'Train to inclusion'
Luc Gielen ontvangt de REVAnueva Award uit handen van Ingrid Lieten
Luc Gielen ontvangt de REVAnueva Award uit handen van Ingrid Lieten
Ingrid Lieten als machinist in een join2bike-trein
Ingrid Lieten als machinist in een join2bike-trein

Film 'Locked-in not locked out' wint

Logo Filmgala en prijsuitreikingOp 22 november 2015 vond in Knokke het Filmgala plaats, georganiseerd door het Centrum voor Beeldexpressie, waar de beste amateurfilms uit Vlaanderen bekroond worden. Winnaar voor het deelaspect 'sociaal aspect' was de film "Locked-in not locked out" van onze eigen Peter en Anita (AP Producties).

Hun reportage vertelt het aangrijpende verhaal van Freddy die 5 jaar voordien een beroerte heeft gehad waardoor hij te maken kreeg met het locked-in syndroom. Je ziet hoe hij nu samen met andere join2bikers de Kaunertaler Gletscherstrasse beklimt!

Bekijk de film 'Locked-in, not locked out!' op YouTubeWat een oververdiende overwinning voor Peter en Anita die met hart en ziel werkten aan een prachtig, beklijvend en, vooral, ontroerend filmdocument! Klik hier om de film te bekijken.

Join2bike is de tofste sportclub van Leuven

Een stralende Simon in gesprek met de presentatorWist je het al: join2bike is de tofste sportclub van heel Groot-Leuven. Tijdens de jaarlijkse Kampioenenviering van de stad Leuven op 23 maart 2015, mocht Simon een prachtige trofee in ontvangst nemen uit de handen van schepen van sport Eric Vanderheiden. En fier dat hij was, zijn donkere ogen blonken… zelfs zijn rolstoel leek te zweven.

Er was nauwelijks concurrentie: join2bike werd door heel sportminnend Leuven bekroond als de leukste club van allemaal. De jury die de knoop diende door te hakken, was unaniem: join2bike is een uniek beweegproject dat zijn gelijke nergens in Vlaanderen vindt.

Het samen sporten, het geïncludeerd sportief bezig zijn, waarbij iedereen van iedereen leert, is zo’n mooi voorbeeld van hoe je het leven boeiender en rijker kunt maken. Geen onderlinge wedijver en competitiedrang, wel prestaties die alle verbeelding tarten: dat is join2bike.

Trofee 'Tofste Sportclub van Leuven 2014Of zoals onze inspirerende voorman Luc Gielen het zegt:

Door de krachten te bundelen zijn we met z'n allen tot hele mooie 'bovenmenselijke' prestaties in staat. Het Afrikaans gezegde 'Alleen ga je misschien sneller maar samen kom je verder' verwoordt perfect de spirit binnen Belgian Power.

De trofee van de ‘tofste club’ van Leuven heeft alvast een mooi plekje gekregen in het UZ Pellenberg… Koesteren maar, die deugddoende erkenning door de Leuvense sportwereld!

Trofee 'Tofste Sportclub van Leuven 2014
Trofee 'Tofste Sportclub van Leuven 2014

Naar boven