Van een trage rups die een prachtige vlinder werd

Bekijk de film 'Kaunertaler Gletscherstrasse 2013' op YouTubeDroom, durf, doe en deel

Luk en Freddy per tandemVerweesd, met een beetje een raar gevoel, vinden we onze draai even niet… Het kost moeite om terug de dagelijkse dingen op te pikken. De droom die we met zijn allen koesterden en ook samen realiseerden, behoort tot één van de mooiste herinneringen uit ons bestaan. We hebben het gedaan, we zijn geslaagd in onze opdracht. De beklimming van de Gletscherstrasse in het prachtige Kaunertal staat in ons aller harten gegrift als een hoogtepunt van hoe mensen elkaar kunnen stimuleren tot grootse heldendaden.

Etienne, Luc G. en MatthiasHuzarenstukken waren het, één voor één, de prestaties van iedereen, volgens zijn eigen mogelijkheden en op eigen tempo. We waren allemaal winnaars, we stonden allemaal op het hoogste podium, in de eeuwige sneeuw, op 2.750 meter hoogte, onder een prachtig zonnetje.

Luc V.H. trekt een trein van drie trikesEerst tot aan het stuwmeer, als opwarming, en een dag later… 29 haarspeldbochten. Adembenemend mooi en wat een teamwerk: fietsers, begeleiders, foeriers in busjes en auto’s met eten en drinken. De zege op de Gletscherstrasse is er één van de hele ploeg. Kippenvelmomenten, drie dagen lang en zo vele blinkende ogen en lachende gezichten, tranen van emotie en euforie, boven op de top…

Een extra duwtje in de rugOnwaarschijnlijk warme en deugddoende momenten. Laten we die koesteren en meenemen naar de toekomst, want die hebben we nog, met zijn allen… Of zoals onze voorman Luc het zo treffend zei aan het eind van ons Oostenrijks klimavontuur: “Wat de rups het einde noemt, noemt de rest van de wereld een vlinder. Laat ons samen nog een prachtig vervolg breien aan al dit moois”.

Tekst: Luk

Luk en Freddy per tandem
Luk en Freddy per tandem
Etienne, Luc G. en Matthias
Etienne, Luc G. en Matthias
Luc V.H. trekt een trein van drie trikes
Luc V.H. trekt een trein van drie trikes
Een extra duwtje in de rug
Een extra duwtje in de rug

Naar boven