Locked-in, not locked out!

Bekijk de film 'Locked-in, not locked out!' op YouTubeSoms kan het leven hard zijn en loopt het niet zoals je het je had voorgesteld. Van de ene dag op de andere lig je in een ziekenhuisbed en kan je nog alleen met je ogen bewegen.

Dat overkwam Etienne, Vera en Freddy, drie verschillende mensen, elk met een andere achtergrond. Ze werden getroffen door een herseninfarct waarbij een ernstige verlamming van de spieren van het gelaat, mond, tong en de ledematen optreedt. Enkel verticale oogbewegingen kunnen nog vrijwillig uitgevoerd worden.

Dit heet het locked-insyndroom: je bent niet in coma, je bent je volledig bewust van wat er om je heen gebeurt, je kan alleen niet meer bewegen. Je zit als het ware opgesloten in jezelf.

Opeens word je geconfronteerd met een andere ik. Je plannen, je verwachtingen, je toekomstbeeld worden overhoop gegooid en je wordt niet meer au sérieux genomen.

Velen veronderstellen dat de levenskwaliteit van mensen met het locked-insyndroom niet veel meer voorstelt, maar dat is helemaal niet waar. Met dehulp van hun omgeving kunnen zij nog een kwaliteitsvol leven uitbouwen, nieuwe uitdagingen aangaan, mooie dromen nastreven. Als bevoorrechte getuigen beseffen wij van join2bike dat deze mensen torenhoog respect verdienen omwille van hun wilskracht en doorzettingsvermogen bij hun revalidatie.

De campagne “Locked-in, not locked out” wil bovenstaande boodschap uitdragen. Kunnen we dit mooier in de kijker zetten dan door samen op een aangepaste tandem hoge bergen te verzetten?

Etienne en Luc
Etienne
Vera en Eric
Vera
Freddy en Nick
Freddy
Etienne en Luc
Etienne en Luc
Vera en Eric
Vera en Eric
Freddy en Nick
Freddy en Nick

Naar boven