Beweegproject join2bike

Fiets je graag, maar liever niet alleen? Schrikt de snelheid van een wielerclub je af? Fiets je misschien met een aangepaste fiets? Wij bieden een alternatief.

Een uniek beweegproject

Join2bike is een beweegproject, bedoeld om mensen te helpen op een gezonde manier te sporten, vooral fietsen. Een fietsclub dus, maar geen gewone. Bij ons staat niet de prestatie centraal, wij zijn niet competitief ingesteld, wij meten ons niet af aan elkaar. In die zin bieden wij een alternatief voor de klassieke wielertoeristenclub, waar de snelheden voor jou misschien wat te hoog liggen en je schrik hebt om achterop te raken.

Wij willen iedereen laten genieten van het fietsen. Daarbij gaan we geen enkele uitdaging uit de weg: iedereen is welkom, man of vrouw, jong of oud, fysiek beperkt of niet.

Door samen te trainen, werken we aan onze fysieke gezondheid: we bouwen kracht en conditie op. Maar velen ondervinden ook dat hun mentale kracht verbetert. Depressie, stress en angst verminderen, niet alleen door het effect van de inspanning, maar ook door het genot van het fietsen. Samen gaan fietsen, schept een band en creëert een gevoel van samenhorigheid. We leren ook van elkaar om veranderde omstandigheden aan te kunnen, uitdagingen aan te gaan, grenzen te verleggen.

Wat wij doen?

Wij organiseren opbouwende trainingsritten voor de recreatieve fietser. Wij zorgen voor aangepaste fietsen via onze fietsotheek en door deze aan elkaar te koppelen helpen we elkaar als alleen-fietsen wat moeilijker is. Wij bieden een zo goed mogelijke ondersteuning tijdens het sporten, zowel materieel als paramedisch.

Een lange trein van gekoppelde trikesNaast de trainingstochten organiseren we ook info-avonden over sportvoeding, fietstechniek en andere items die onze leden boeien.

Waar?

De meeste join2bike-trainingen gaan door in de omgeving van Leuven (België). Maar elk seizoen maken we ook een aantal uitstappen voor een speciale training elders in het land. De meeste zomers gaan we ook op reis naar het buitenland. Daar gaan we dan een bijzondere sportieve uitdaging aan, zoals het beklimmen van een col, waar we het hele seizoen naartoe werken.

Ontdek seizoen 2022 - 2023.

Wie zijn we?

Een ideale manier om te ontdekken wie we zijn als groep is om de filmpjes te bekijken van onze belevenissen in het Oostenrijkse Kaunertal:

Bekijk de film 'Locked-in, not locked out!' op YouTube Bekijk de film 'Kaunertaler Gletscherstrasse 2013' op YouTube

Geïnteresseerd?

Neem contact met ons op via info@join2bike.be of telefonisch op het nummer van Luc Gielen: 0486 71 28 52.

Een lange trein van gekoppelde trikes
Een lange trein van gekoppelde trikes

Naar boven