Beweegproject join2bike

Wil je graag fietsen, maar lukt dat niet goed? Vind je het belangrijk om te blijven bewegen maar zie je niet hoe dat nog kan? Join2bike kan jou helpen!

Een uniek beweegproject

Join2bike is een beweegproject, bedoeld om mensen te helpen op een gezonde manier te sporten met de fiets. Een fietsclub dus, maar geen gewone. Wij willen mensen met een fysieke handicap of met een chronische ziekte ook laten genieten van deugdoende fietstochten. Daarbij gaan we geen enkele uitdaging uit de weg: samen zoeken we naar een goede oplossing voor ieders specifieke noden. En samen komen we tot ongeziene prestaties, die je zelf niet voor mogelijk hield.

Door samen te trainen, werken we aan onze fysieke gezondheid: we bouwen kracht en conditie op. Maar velen ondervinden ook dat hun mentale kracht verbetert. Depressie, stress en angst verminderen, niet alleen door het effect van de inspanning, maar ook door het genot van het fietsen. Samen gaan fietsen, schept een band en creëert een gevoel van samenhorigheid. We leren ook van elkaar om veranderde omstandigheden aan te kunnen, uitdagingen aan te gaan, grenzen te verleggen.

Wat wij doen?

Wij organiseren opbouwende trainingsritten. Wij zorgen voor aangepaste fietsen via onze fietsotheek en door deze aan elkaar te koppelen, helpen we elkaar als alleen-fietsen wat moeilijker is. Wij bieden een zo goed mogelijke ondersteuning tijdens het sporten, zowel materieel als paramedisch.

Een lange trein van gekoppelde trikesNaast de trainingstochten organiseren we ook info-avonden over sportvoeding, fietstechniek en andere items die onze leden boeien.

Waar?

De meeste join2bike-trainingen gaan door in de omgeving van Leuven (België). Maar elk seizoen maken we ook een aantal uitstappen voor een speciale training elders in het land. De meeste zomers proberen we ook een bijzondere sportieve uitdaging aan te gaan, zoals een meerdaagse fietstocht of het beklimmen van een col. Daar werken we dan het hele seizoen naartoe.

Ontdek seizoen 2023 - 2024.

Wie zijn we?

Een ideale manier om te ontdekken wie we zijn als groep is om de filmpjes te bekijken van onze belevenissen in het Oostenrijkse Kaunertal:

Bekijk de film 'Locked-in, not locked out!' op YouTube Bekijk de film 'Kaunertaler Gletscherstrasse 2013' op YouTube

Geïnteresseerd?

Neem contact met ons op via info@join2bike.be of telefonisch op het nummer van Luc Gielen: 0486 71 28 52.

Een lange trein van gekoppelde trikes
Een lange trein van gekoppelde trikes

Naar boven