De fietsotheek van join2bike

Sport na revalidatie

Tijdens hun revalidatie worden mensen met een fysieke beperking gestimuleerd om te sporten. Fietsen is daarbij een belangrijk onderdeel. Het kan aan lage intensiteit, het maakt spieren en gewrichten soepel, het verbetert kracht en uithouding en het zorgt voor een zekere basismobiliteit.

Als de revalidatie ten einde loopt en deze mensen worden klaargestoomd om terug te keren naar huis, worden zij geconfronteerd met een enorme financiële last voor aanpassingen aan hun woning, hun wagen en zo meer. De aanschaf van een sportieve, aangepaste fiets is dan meestal niet aan de orde wegens te duur. Het trainen op regelmatige basis valt stil. De opgebouwde conditie gaat verloren.

Fietsotheek

Om in deze leemte te voorzien, bouwen wij een fietsotheek uit om mensen met een fysieke handicap de kans te bieden een aangepaste fiets te ontlenen aan een billijke prijs, zodat zij hun opgebouwde conditie kunnen onderhouden en verbeteren.

Je bent geïnteresseerd om een fiets te ontlenen uit de fietsotheek? Neem contact met ons op via info@join2bike.be of telefonisch op het nummer van Luc Gielen: 0486 71 28 52.

Het kan ook interessant zijn om langs te gaan bij het fietsadviescentrum van revalidatiecentrum Pellenberg (UZ Leuven), waar men je helpt om te weten welk type fiets voor jou het meest geschikt is. Informatie is te vinden op de website van het adviescentrum. Je kan ook het nummer 016 33 87 00 bellen of mailen naar sport@uzleuven.be.

Steun ons

Een verzameling trikesHet uitbouwen van onze fietsotheek kost handenvol geld. De prijs van een ligfiets, handbike of andere aangepaste fiets schommelt al gauw tussen de vijf- en de tienduizend euro. Daarom zoeken we mensen en organisaties die ons financieel willen steunen.

Wil jij helpen met de uitbouw van de fietsotheek van join2bike voor mensen met een fysieke beperking of een chronische ziekte? Neem contact met ons op via info@join2bike.be of telefonisch op het nummer van Luc Gielen: 0486 71 28 52.

Wij werden door de minister van Financiën erkend als een instelling die de mindervaliden bijstaat. Dat betekent dat giften van minstens 40 euro fiscaal aftrekbaar zijn. Wil je graag een bedrag storten? Dat kan op:

rekeningnummer BE 90 0688 9386 5232
begunstigde join2bike vzw
adres Koetsweg 34, 3010 Kessel-Lo

Via trooper kan iedereen join2bike financieel steunen zonder daar extra voor te moeten betalen. Wanneer je iets online wil bestellen (een reis naar de zon, een mooi paar schoenen, online boodschappen ...) ga dan eerst naar de webpagina trooper.be/join2bike. Op deze pagina staan links naar een heleboel webshops. Als je via een van deze links naar een webshop surft, dan weet die dat jij join2bike wil steunen. De link doet het werk en jij kan gewoon shoppen zoals je normaal shopt, zonder 1 euro extra uit te geven. Van elke aankoop die jij doet, gaat er een percentje naar join2bike. Iedereen blij!

Een verzameling trikes
Een verzameling trikes

Naar boven