In de media

Zowel andersvaliden als validen kunnen meefietsen

Wielerclub voor iedereen

Logo Mark MagazineWilliam Visterin. Mark Magazine, 29-06-2018 — Luc Gielen was jarenlang verpleegkundige op de afdeling intensieve geneeskunde in UZ Leuven. Vandaag zorgt hij in campus Pellenberg mee voor de revalidatie van patiënten met niet-aangeboren hersenletsels. Vanuit die job groeide zijn engagement. “Ik was als vrijwilliger betrokken bij fietstherapie. Ik merkte hoe moeilijk patiënten aan de bak kwamen bij wielerclubs en vond dat jammer.”

Lees hier het volledige artikel.

Samen dromen, denken, durven en doen!

Logo Rondom LeuvenRondom Leuven, 08-11-2017 — Vzw Belgian Power wil met haar beweegproject join2bike iedereen aan het sporten, en dan vooral aan het fietsen krijgen. Andersvalide en valide sporters fietsen samen en in een zeldzaam gezien enthousiasme en gedrevenheid scheren ze hoge toppen.

Lees hier het volledige artikel.

Andersvalide sporters Vic en Simon finishen in Clash der Titanen

Logo Rondom LeuvenAnn Peeters. Rondom Leuven, 11-10-2017 — Vic Geens en Simon Pittomvils, twee andersvalide sporters uit onze regio, namen deel aan de duatlon ‘Den Halven van Damme’. Het was een zeer zware editie door het slechte weer, maar beide heren bereikten met glans de finish.

Lees hier het volledige artikel.

Freddy Lannoo herstelt thuis na een hersenbloeding

“Thuis voelt alles vertrouwd en veilig”

Logo Gezond thuisGoedele Bogaerts. Gezond thuis nr. 85, 22-06-2017 — Stilzitten is aan Freddy Lannoo nooit besteed geweest. Hij werkte als bakker en was een fervent voetballer, zwemmer en skiër. Een hersenbloeding veranderde zijn actieve leven drastisch.

Lees hier het volledige artikel.
Download hier het artikel (pdf).

Streekgenoten nemen deel aan 20 km door Brussel

Logo Rondom LeuvenRondom Leuven14-06-2017, 14-06-2017 — Bloedheet, geen wolkje aan de lucht en geen windje te bespeuren, dat waren de omstandigheden die de deelnemers aan de 20 kilometer door Brussel moesten trotseren tijdens de loopwedstrijd doorheen onze hoofdstad.

Lees hier het volledige artikel.

Beweegproject Join2bike wint REVAnueva Award

Logo Het NieuwsbladAnn Peeters. Het Nieuwsblad, 21-04-2017 — Join2bike wist in Flanders Expo Gent tijdens REVA, de informatiebeurs voor andersvaliden, de REVAnueva Award in de wacht te slepen.

Lees hier het volledige artikel.

Proficiat @BelgianPower voor de #REVAnueva award

Logo Happy AgingHappy Aging. Twitter, 20-04-2017 — Proficiat @ Belgian Power vzw voor de #REVAnueva award voor #join2bike: trein van trikes/handbikes voor fietsende mensen met/zonder beperking.

Bekijk hier de Tweet.

Simon en Luc overwinnen 'Den Halven van Damme'

Logo Het Laatste NieuwsKHK. Het Laatste Nieuws, 04-11-2016 — Eind vorige maand hebben begeleider Luc Gielen en de jonge Simon Pittomvils de 'Clash der titanen' ofwel 'Den Halven van Damme' (8 km lopen, 90 km fietsen en 21 km lopen) op hun conto geschreven.

Lees hier het volledige artikel.

Vijftig jaar goed doen voor anderen

Logo De StreekkrantES. De Streekkrant, 19-10-2016 — Op zondag 9 oktober werd het 50-jarige bestaan van Rotary Club Zaventem feestelijk gevierd met een academische zitting.

Lees hier het volledige artikel.

Simon en Luc nemen deel aan 'Den Halven van Damme'

Logo Rondom LeuvenAnn Peeters. Rondom Leuven, 05-10-2016 — Simon Pittomvils, sporter met een dwarslaesie, en teammaat Luc Gielen namen deel aan een duatlon in de buurt van Damme. Beide leden van join2bike besloten om hun grenzen te verleggen.

Lees hier het volledige artikel.

Afzien op de IronMan in Maastricht voor het goede doel join2bike

Logo Actuali.beStefaan Tanghe. Actuali.be, 05-08-2016 — 31 juli 2016 ‘s avonds aan de eindmeet galmen eindelijk de verlossende woorden van de speaker uit de boxen op de IronMan Maastricht: “Stefaan, you are an IronMan!”

Lees hier het volledige artikel.

Join2bike geeft goede moed voor revalidatie

Logo I Love LeuvenMarjon Daemen. I Love Leuven, 25-07-2016 — Met het beweegproject Join2Bike toont het UZ Pellenberg dat zwaar gehandicapten absoluut niet aan levenskwaliteit moeten inboeten en zichzelf nog steeds kunnen pushen in een sport.

Lees hier het volledige artikel.

Verlamd aan één kant, maar dankzij join2bike toch met fiets Stelvio (2.758 m) op

“Dit geeft pas moed voor revalidatie”

Logo Het Laatste NieuwsKenny Hennens. Het Laatste Nieuws, 23-07-2016 — Het UZ Pellenberg toont met het beweegproject join2bike dat zwaar gehandicapte mensen zeker niet aan levenskwaliteit moeten inboeten. Levende bewijzen zijn Lieve Primo (57) uit Kessel-Lo en Vic Geens (62) uit Heverlee die begin deze maand ondanks een totale verlamming aan één kant van hun lichaam samen met lotgenoten via de Umbrailpas in Zwitserland de mythische top van de berg Stelvio (2.758 meter) bereikten.

Lees hier het volledige artikel.

Join2bike plant Belgische driekleur op de Stelvio

Logo Het Nieuwsbladapl. Het Nieuwsblad, 15-07-2016 — Van 6 tot 12 juli 2016 trokken de sportievelingen van join2bike opnieuw naar Kaunertal in Tirol voor de Gletscher Challenges. Enkele dagen nadat ze de Kaunertaler Gletscherstraße beklommen, trok het team met 2 gekoppelde trikes de Umbrailpas over en overwon het de Stelvio.

Lees hier het volledige artikel.

Join2bike-express op legendarische Stelvio

Logo Leuven ActueelLuk Derden. Leuven Actueel, 29-06-2016 — Join2bike staat voor een nooit geziene uitdaging. Het beweegproject van UZ Campus Pellenberg gaat tussen 6 en 12 juli de legendarische Stelvio-pas beklimmen. Dit met een unieke trein van maar liefst twaalf aaneengekoppelde trikes. Een onvervalst huzarenstuk, tenminste als de risicovolle onderneming slaagt.

Lees hier het volledige artikel.

Join2bike-express op Stelvio

Logo De StreekkrantKHH. De Streekkrant, 29-06-2016 — Join2bike staat voor een nooit geziene uitdaging: het beweegproject vanuit het UZ Campus Pellenberg gaat tussen 6 en 12 juli de legendarische Stelviopas beklimmen. Dit met een unieke trein van maar liefst twaalf aaneengekoppelde trikes. Een onvervalst huzarenstuk, tenminste als de hele risicovolle onderneming slaagt.

Lees hier het volledige artikel.

Join2bike deed mee aan de 20 km van Brussel

Logo InstagramOttobock Benelux. Instagram, 01-06-2016 — Join2bike deed mee aan de 20km van Brussel | sponsored by #ottobock

Bekijk hier het bericht.

Naar boven